Stal Fanita Hoeve Fokkerij begint bij de merrie

Twee stermerries rijker

21-06-2017

Vandaag vond de lokale keuring voor springpaarden plaats in Ede.

We hadden twee merries mee. Junanita (Carrera x Unanita ster/prok /preferent V. Odermus) werd ster verklaard met 70 punten voor

het exterieur en 75 punten voor het springen. Door haar ster predikaat bezorgde ze haar moeder Unanita het preferentschap.

Juanita (Zirocco Blue VDL x Caganita elite V. Vincenzo) werd ook ster en zij kreeg 80 punten voor het exterieur en 80 punten voor het springen. Ook kreeg ze mooi jurycommentaar: We konden aan twee merries 80 punten voor zowel exterieur als springen kwijt. Ondermeer aan Juanita, een heel aansprekende dochter van Zirocco Blue VDL. Met haar 1.63 m niet de grootste van het gezelschap, maar wel een merrie met een echte vrouwelijke opdruk en veel ras en uitstraling. Ze was ook voorzien van een goede voorhand en een sterke bovenlijn. Galopperen kon ze ruim en lichtvoetig. Springen deed ze met de schoft omhoog en liet daarbij snelle reflexen zien, een goed gebruik van haar lichaam en veel atletisch vermogen”, aldus Arnold. Juanita komt uit de bekende fokkerij van Joop van Wessel uit Zwartebroek. Als veulen gooide ze al hoge ogen op de keuring en maakt nu haar belofte helemaal waar. Als moeder staat te boek de elitemerrie Caganita (v.Vincenzo).