Nieuwsarchief 2013
Stal Fanita Hoeve Fokkerij begint bij de merrie

Jaaroverzicht 2013 online!

31-12-2013

Het jaaroverzicht 2013 van Stal Fanita Hoeve staat online. Het jaaroverzicht bevat beelden van zowel de tuigpaarden, de dressuurpaarden als de springpaarden uit de Fanita-stam, die in het afgelopen jaar succesvol gepresteerd hebben. Dat zijn oa. Sunlight (Manno), Balanita (Vincenzo), Briljant W (Larix) , Collin W (Vincenzo) Durano W (Vincenzo) etc. Daarnaast een terugblik op de veulens van 2013 en de keuringsresultaten.Het jaaroverzicht kunt u bekijken door op onderstaande link te klikken. JAAROVERZICHT 2013 Gadget W door naar Den Bosch 13-12-2013 Op de eerste bezichtiging van KWPN hengstenkeuring in Ermelo is Gadget W (Apache x Biganita elite V. Uphill) vandaag aangewezen voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. De vos is in eigendom van de Gebr. Van Manen uit Ede en J. van Oss uit Berghem..

Sunlight terug aan de top in Workum!

26-09-2013

Gisteren werd in Workum het jaarlijkse stratenconcours gehouden. Sunlight (Manno x Ianita keur/pref/sport V. Unitas) heeft een wisselvallig jaar achter de rug. Nadat hij een paar maanden uit de running was liet hij gisteren zijn kunnen weer zien in Workum. Het leverde hem met eigenaar Ule Haarsma de winst op in de ereklasse!

Winston W tweede in enkelspankampioenschap!

24-09-2013

Afgelopen weekend vond de internationale menwedstrijd voor enkelspannen in het Duitse Luhmühlen plaats. De nummer twee is gefokt onder de vlag van het KWPN. De Franse Marion Vignaud stuurde haar tuigpaardgefokte Winston W (Marvel uit Sianita elite van Fabricius, fokker J.W. van Wessel uit Zwartebroek) naar de tweede plaats in het kampioenschap. (KWPN)

Henriette tweede in eindstand Young Riders competitie

23-09-2013

In Hoogland werd afgelopen zaterdag de finale van de Young Riders competitie verreden. Henriette reed het afgelopen seizoen met Briljant W (Larix) en Saturday. Zaterdag reed ze Saturday in de finale en hiermee werd ze tweede in de dagwedstrijd en tevens in de eindstand van de competitie. Een mooi resultaat! Briljant W won met Henk Hammers de grote limiet op grootse wijze! In het damesnummer werd hij met Hanneke vijfde. Briljant W en Saturday wonnen samen ook de tandemrubriek met Henk Hammers

Donkere Paardendagen Ruinen een succes!

13-09-2013

Gisteravond vond in Ruinen voor de eerste keer het evenement Donkere Paardendagen Ruinen plaatst met als hoofdact de tuigpaarden in de spotlights. Na een trainingsclinic van Henk Hammers en Briljant W kwamen eerst een zestal limietpaarden in de met lichtmasten omringde baan. Na een individuele presentatie kwamen de beste drie terug voor de finale, waarin beoordelingsdeskundigen Harry van Middelaar en Lambertus Huckriede de paarden definitief plaatsen. Henk Hammers won de rubriek met Briljant W van Joop van Wessel, gevolgd door Peter Stevens met Excellent en Leendert Veerman met Besterly Artiflex. De damescombinaties maakten er voor het talrijke publiek een spannende wedstrijd van die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Renate Veerman met Amadeus, maar geweldig concurrentie kreeg van Hanneke van Wessel met Briljant W die de hals er mooi op zette, maar minder vast over de benen ging dan de winnaar. Roelie Boverhof mocht als derde opstellen met Wonder van de Ursahof. Van de drie tandems had Henk Hammers zijn Briljant en Saturday het best voor elkaar en won, waardoor Leendert Veerman tweede werd met zijn kampioenstandem Besterly Artiflex en – Amadeus. Albert ten Berge met Albertho en Bon Jovi kwam daarna. De slotrubriek bracht het meeste spektakel met drie paarden aan de fiets en drie gereden onder het zadel, waarbij het slotakkoord was voor Henk Hammers en Peter Stevens op de fiets met hun Briljant en Excellent en Manon Veerman in het zadel op Besterly Artiflex, die er ronde na ronde geweldig inklom. Maar ook Briljant was bekend met dit spelletje en ging voor en achter hoog van de grond. Excellent was ook in zijn nopjes en draafde met veel zweefmoment door de baan. Na enig beraad van beide juryleden werd Manon Veerman tot winnares uit geroepen die daarmee het succes voor de familie Veerman compleet maakte met de derde overwinning van de avond. Henk en Briljant werden tweede en dus Peter en Excellent derde. Een mooi slot van een mooie avond waar de tuigpaarden in de spotlights stonden. (Het Showpaard.nl)

CH Groningen: Briljant W derde in NK Damesnummer

02-09-2013

In Groningen werd vorige week woensdag het kampioenschap damesnummer verreden. Briljant W (Larix) heeft de afgelopen tijd constant gepresteerd en liet ook nu een mooie verrichting zien. Hij werd met Hanneke van Wessel derde. Ook dit weekend tijdens het sterrenconcours in Drogeham presteerde Briljant W goed. Henk Hammes reed hem in de grote limiet en behaalde een mooie derde plaats. Ook in het damesnummer was hij weer op dreef en dat leverde eveneens een derde plek op, nu met Hanneke van Wessel. In de Young Ridersrubriek reed Henriette van Wessel Saturday (Private Dancer) van Appie Steen. Ze konden als vierde opstellen. Briljant W en Saturday waren in het span goed op elkaar ingespeeld en dat leverde hun met Henk Hammers  de eerste plaats op in de rubriek tweespannen ereklasse!

Durano W kampioen in Polen!

27-08-2013

Tijdens de Poolse kampioenschappen voor jonge paarden in Polen (MPMK) is Durano W (Vincenzo x Valanita elite V. Placido) afgelopen weekend met zijn ruiter Krzysztof Prasek kampioen geworden bij de vijfjarige springpaarden. Durano W werd als driejarige aangewezen voor het verrichtingsonderzoek maar alvorens hij aangeleverd kon worden verkocht naar Polen. De hengst is een volle broer van Collin W die in 2011 derde werd in de VION-Cup en via de Expo Talent Sale vertrok naar de USA. Daar is hij inmiddels succesvol onder Tiffany Cambria. Volle zus Balanita elite werd als driejarige vijfde op de nationale merriekeuring en is succesvol in de sport onder Femke van Berkel.

Funita reservekampioen in Ermelo!

20-08-2013

Een spannende strijd was er zaterdag bij de driejarige merries. Funita (Manno x Wunita ster/pref/prok V. Reflex M) trad in de voorrondes al fantastisch op en bleef uiteindelijk in de finale nog over met Fiderose van J. Gast. Fiderose werd kampioen en Funita een zeer sterke reservekampioen! Funita is door ons gefokt en in eigendom van J. van der Meulen uit Broek. Dieneke van Wessel wist zich via de voorselectie te selecteren voor het Junioren Kampioenschap. Ze werd 8e met Briljant W (Larix x Taunita elite/sport V. Manno).

Veel concoursen…

07-08-2013

Het zijn drukke weken voor de concourspaarden. Briljant W (Larix) kwam vorige week op drie concoursen aan de start en ook deze week staan er drie concoursen op het programma. Vorige week dinsdag liep Briljant W in Norg. In het damesnummer werd hij met Hanneke derde en samen met Saturday werd hij ook derde bij de ereklasse tweespannen. Donderdags liep hij mee in het kampioenschap Young Riders in Terschuur met Henriette. Ze werden vierde. In Terschuur was ook weer een rubriek voor tuigpaarden aan de fiets. Briljant W liet zich op zijn best zien en won. In Rijs werd Briljant W afgelopen zaterdag  met Henk Hammers tweede in de grote limiet. Hanneke reed hem in het damesnummer en werd vierde. In het kampioenschap klavertje drie wist Henk Hammers zijn formatie naar de tweede plaats te rijden. Briljant stond voorop en Saturday en Dendrini stonden achterin. Bij de ereklasse tweespannen werden Briljant en Saturday derde met Henk. Maandag was er concours in Opmeer. Henriette reed nu Saturday van Appie Steen in de Young Riders rubriek en dat leverde een overwinning op. Ze kregen ook de stijlprijs. Hanneke reed Briljant W in het damesnummer en werd derde. Zij wonnen de prijs voor het schoonste geheel.  Briljant en Saturday wonnen met Henk Hammers de tandemrubriek. Briljant is een heel mooi voorpaard en hij maakte geen misse pas, waarbij Saturday heel goed volgde. In Opmeer werd het kampioenschap tweespannen ereklasse verreden. Drie spannen mochten nogmaals overrijden waarbij Leendert Veerman als kampioen werd uitgeroepen. Henk Hammers werd derde met Briljant en Saturday. Vandaag  was er concours in Buitenpost. Briljant W werd met Henk Hammers vierde in de grote limiet. Samen met Saturday werd de vijfde plaats behaald in de rubriek voor ereklasse tweespannen. Het volgende concours is aanstaande zaterdag in Hellendoorn.

Funita reservekampioen in Norg!

02-08-2013

Vandaag is Funita (Manno) reservekampioen geworden op de Centrale Keuring in Norg. Funita werd door ons gefokt uit de ster/prok merrie Wunita (V. Reflex M), en is in eigendom van J.J. van der Meulen uit Broek. In de kampioenskeuring van de driejarige werd ze tweede en de beste twee van deze groep kwamen later terug in het algemeen dagkampioenschap. Daarin werd ze reservekampioen. Gisteren werd haar volle zusje Inita ook al reservekampioen op de fokdag in Terschuur. Funita werd ook ster verklaard en is aangewezen voor de nationale tuigpaardendag! Door het behalen van het sterpredikaat is moeder Wunita ster/prok (Reflex M) nu preferent! Naast Funita zorgden volle zussen Cunita ster en Enita elite voor dit predikaat.

Vier veulens aangewezen voor de Nationale Veulenkeuring!

01-08-2013

Op de Paardenfokdag in Terschuur stelde we vandaag in totaal vijf veulens voor aan de jury. Alle vijf kregen ze een eerste premie. Vier zijn er aangewezen voor de Nationale Veulenkeuring. De eerste die aangewezen werd is Iwinita (Namelus x Ewinita V. Ustinov). Zij werd tweede in haar groep en vierde in de kampioenskeuring. Bij de dressuurveulens werd Itunes W (Everdale x Bigania elite V. Uphill) tweede in zijn groep en in de kampioenskeuring werd hij derde. Ook hij mag naar Ermelo. Drie tuigpaardmerrieveulens kwamen aan de start uit onze stal. Icanita (Colonist x Caunita ster/prok V. Stuurboord) liep vandaag niet helemaal overtuigend, maar ze beschikt over een zeer scherp exterieur. Ze kreeg een eerste premie. Iwanita (Ditisem x Waunita elite V. Manno) werd tweede in haar groep, en mag naar Ermelo.Inita (Manno x Reflex) liet zien over zeer beste bewegingen te beschikken. Ze won haar groep en werd later op de middag reservekampioen. Ook voor haar was er een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring. Briljant W (Larix x Taunita elite/sport V. Manno) won de rubriek voor tuigpaarden aan de fiets. De vos was op zijn geboortegrond heer en meester. In de zadelrubriek reed Tamara van Manen de door ons gefokte Danita (Uphill x Tanita elite/sport V. Metall) naar een mooie vierde plaats. Ze is in eigendom van H. Bosch uit Lunteren. Een indrukwekkend moment was de huldiging van Drikus Vonk die de 80 is gepasseerd. Hij werd in Terschuur gehuldigd als Paardensportman van Midden Nederland. Een scala aan rij- en tuigpaardhengsten kreeg Vonk gekeurd. Hij werd door niemand minder dan de elite sportmerrie Taunita (Manno) van Joop van Wessel binnen gebracht waarbij Drikus, gezeten naast Hammers, overigens zelf Taunita reed. Hoewel Taunita niet meer wordt uitgebracht heeft ze nog niets ingeleverd wat betreft haar presteren. Ze is nog altijd indrukwekkend mooi en showde uitermate charmant. (KWPN aangepast SFH)

Getrouwd..

30-07-2013

Op vrijdag 26 juli zijn Willeke van Wessel en René Klaassen in het huwelijksbootje gestapt. Ze werden vervoerd in een mooie landauer met Henk Hammers als koetsier. Taunita en haar zoon Briljant W trokken de landauer. CK Ermelo; prestatie predikaat voor Laganita, Caganita elite 13-07-2013 In Ermelo werden gisteren de fokkers van nieuwe prestatiemerries gehuldigd. Fokproduct Laganita (Glendale x Casanova) kwam ook in deze eervolle lijst voor. Ze was al elite en preferent en daar wordt nu het prestatie predikaat aan toegevoegd! Ze dankt het predikaat aan haar succesvolle nakomelingen Ribus (Lancelot), Grand Prix paard Silver Spring (Larino) en haar dochters Valanita (Placido) en Chellanita (Chellano Z). Caganita (Vincenzo x Kaganita ster/pref/prok V. Faram) werd in Ermelo elite verklaard. Ze mocht terug komen in de kopgroep waar ze derde werd! Begin dit jaar slaagde ze voor de EPTM in Sleen en met de ster en PROK predikaten die ze al had kon ze nu definitief elite worden verklaard! Fokproduct Danita (Uphill x Tanita elite/sport V. Metall) werd voorlopig keur verklaard. Ze is sinds dit voorjaar in eigendom van H. Bosch uit Lunteren.

Figanita slaagt voor EPTM

05-07-2013

Vanmorgen is Figanita (Apache x Biganita elite V. Uphill) geslaagd voor de EPTM. Figanita liep de zevenweekse merrietest in Ermelo. Na haar presentatie onder het zadel werd ze opgenomen in het stamboek en ster verklaard.

Falanita en Funita de beste driejarigen in Rouveen

03-07-2013

Voor de deelnemers en organisatie is het keer op keer een aangename gewaarwording, de grote publieke belangstelling voor de Handelskeuring Rouveen. Reguliere paardenkeuringen trekken doorgaans een beperkt publiek. In Rouveen is dit anders. De Handelskeuring trekt jaar op  jaar een rijendik publiek, bestaande uit zowel liefhebbers als leken, vanuit het dorp of van ver. Dinsdagavond vond de 16e editie plaats van dit, inmiddels traditionele, evenement. In zes verschillende groepen werden ruim 40 paarden gekeurd, variërend van veulens tot oudere paarden. Rijpaarden Twee goed gevulde rubrieken met rijpaarden werden gepresenteerd voor de gelegenheidsjury bestaande uit Michiel Brusse en John Bijlard. De rubriek voor driejarige rijpaarden werd gewonnen door de vosmerrie Falanita (Corland x Vincenzo) in eigendom van de combinatie Hammers/Van Wessel en gefokt door laatstgenoemde uit Zwartebroek. In de kampioenskeuring moest deze luxe en uitstekend bewegende merrie het opnemen tegen de 8-jarige ruin Aristo (Thaikosky x Houston) in eigendom van De Goede-Haasjes uit Vollenhove. De dressuurgefokte Aristo wist door zijn mooie type, maat en front de rubriek voor oudere rijpaarden te winnen. In de kampioenskeuring namen de beide rubriekswinnaars het tegen elkaar op. De 3 jarige merrie, Falanita, van de combinatie Hammers/Van Wessel showde zich in de kampioenskeuring vol overgave en wist de jury te overtuigen met als resultaat de kampioenstitel. Tuigpaarden Het was een succesavond voor de fokkerij van de familie van Wessel uit Zwartebroek. Ook de rubriek voor 2 en 3 jarige tuigpaarden werd aangevoerd door een fokproduct van hun stal. De jury bestaande uit Henk van Dieren en Jos Oude Lenferink plaatste de vosmerrie Funita (Manno x Reflex) in eigendom van Van der Meulen vooraan. Funita wist de jury niet alleen te overtuigen door haar uitstekende draf maar ook vooral door haar aansprekende exterieur. De strijd in de rubriek voor oudere tuigpaarden was hevig, het bleef lang spannend wie de winst zou pakken in deze groep. Uiteindelijk koos de jury voor de imponerende en zeer atletische Besterly Eribo (Manno x Waterman) van Leendert Veerman uit Wittelte. In de kampioenskeuring moest deze hengst de strijd aangaan met de Manno-dochter Funita. Beide tuigers gaven een spectaculair optreden. Alhoewel de jury de vosmerrie prees om haar exterieur gaven de bewegingen van Besterly Eribo de doorslag. De organisatie van de Handelskeuring in Rouveen kijkt terug op een geslaagde editie en kijkt met veel enthousiasme vooruit naar de volgende editie. Foto's en de volledige uitslagen zijn te vinden op www.handelskeuring.nl. (Bron: Persbericht)